ROTA E-BULLETTIN PUBLISHED!

The ROTA Bulletin from the Seafarer’s Union of Turkey is with you!

Following the developments in the maritime sector closely, we published our ROTA newsletter as the Seafarers’ Union of Turkey, which focuses on the problems faced by maritime workers.

📰 Our titles in this issue are as follows:

👩 ✈️ 🌊 THE POWER SURMOUNTING THE WAVES: WOMEN’S LABOR IN THE MARITIME SECTOR

📸 🌊 🚺 FOURTH TRADITIONAL CAPT. PROF. DR. NECMETTIN AKTEN PHOTOGRAPHY COMPETITION: “WOMEN OF THE BLUE WATERS: STORIES OF SEAGOING WOMEN”

🎉 🇹🇷 🌊 CELEBRATING THE VICTORY OF THE WAR OF INDEPENDENCE AT SEA, HAPPY 97TH ANNIVERSARY OF OUR MARITIME AND CABOTAGE DAY

🤝 🌍 💪 ITF AND ETF IN SOLIDARITY WITH THE VICTIMS OF THE EARTHQUAKE

⚖️ 🚺 🙅 ♀ ️ ILO 190’S VIEW ON WOMEN, VIOLENCE AND HARASSMENT

You can reach and read our ROUTE bulletin via the link below.

TDS ROTA E-Bulletin- JUNE 2023

özgen uyar
Author: özgen uyar

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

YAŞASIN 1 MAYIS!

1 Mayıs; emeğin, dayanışmanın ve adaletin tarihsel simgesidir. 19. yüzyılda işçilerin “insanca çalışma saatleri ve insanca yaşam” talebiyle başlattığı bu büyük yürüyüş, bugün sermayenin küresel kuşatmasına karşı en güçlü birleşik barikatımızdır. Bizler biliyoruz ki; 1 Mayıs sadece bir anma günü değil, geleceği elleriyle kuranların haklı taleplerini haykırdığı bir irade beyanıdır.

DÜNYA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GÜNÜ

Bugün 28 Nisan İş Kazalarında Yaşamını Kaybeden İşçileri Anma ve Yas Günü. Bizim için bu tarih, sadece bir takvim yaprağı değil; çalışma hayatının acı gerçekleriyle yüzleşme, yitirdiğimiz canları hatırlama ve insanca yaşam hakkını savunma günüdür. İSİG Meclisi’nin verileri Türkiye’deki tablonun vahametini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor: 2026 yılının henüz ilk üç

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920, milletimizin egemenliğini ilan ederek kendi kaderini tayin ettiği en büyük adımlardan biridir. Bu anlamlı günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; eğitimden, oyundan ve hayallerinden koparılmadan büyüyebildiği bir dünya kurmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bize Ulaşın