DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

1857 yılında ABD’nin New York kentinde, bir tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 40 bin kadın işçi, daha iyi çalışma koşulları talebiyle greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırmasının ardından, kadın işçiler fabrikaya kilitlendi. Çıkan yangında 120 kadın işçi hayatını kaybetti. Onların verdiği mücadele, kadın işçilerin haklarını savunma yolunda bir simge haline geldi.
Bugün, aradan geçen yıllara rağmen, kadınlar hâlâ iş hayatında büyük engellerle karşı karşıya. Ücret eşitsizliği, işyerinde ayrımcılık, güvencesiz çalışma koşulları ve mobbing, kadın emekçilerin en büyük sorunlarından olmaya devam ediyor. Evde, denizde, fabrikada, tarlada, plazalarda ve atölyelerde emek veren kadınlar, toplumun bel kemiğini oluşturmasına rağmen hak ettikleri değeri göremiyor.
Kadın emeğinin sömürülmesine ve işyerinde şiddet ve tacize karşı durmanın en önemli adımlarından biri, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin onaylanmasıdır. Ancak, Türkiye henüz bu sözleşmeyi imzalamadı. İşyerlerinde güvenli ve adil bir ortam sağlanması için bu sözleşmenin bir an önce yürürlüğe girmesini talep ediyoruz.
TDS olarak, kadın işçilerin haklarını savunmaya, daha adil bir çalışma hayatı için mücadele etmeye kararlıyız. Eşit işe eşit ücret, insanca çalışma koşulları ve cinsiyet temelli ayrımcılığın son bulduğu bir dünya istiyoruz.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, işçi kadınların mücadelesini saygıyla selamlıyoruz!

TDS Admin
Author: TDS Admin

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

Merkez üssü İstanbul-Silivri olan 6,2 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen artçı sarsıntılardan etkilenen tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Author: TDS Admin

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!

23 Nisan 1920, milletimizin kendi geleceğini tayin etme kararlılığını ortaya koyarak, ulusal egemenliğin ilan edildiği ve bağımsızlık yolunun açıldığı bir milattır. Bu büyük günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Biliyoruz ki, çocukların güvenli, mutlu ve eşit koşullarda

TTK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE 2025-2026 DÖNEMİNİ KAPSAYAN TİS GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİ OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

Sendikamız ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü arasında, 2025-2026 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Başkanımız İrfan Mete, Genel Sekreterimiz Eyüp Kasap, Şehir Hatları Şube Başkanı Tuncay Yeniay ve Şehir Hatları Şubesi İdari Sekreteri Kerem Kan katılım sağladı. Author: TDS Admin

Bize Ulaşın