25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü!

Bugün, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü! 25 Kasım toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için birlikte durma günüdür.
TDS olarak, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede ediyor, çalışma hayatında cinsiyet eşitliği ve adil bir ortam için çabalıyoruz. Kadınların, işyerlerinde ve toplumda özgürce var olmalarını destekliyor, onlara eşit fırsatlar sunmayı amaçlıyoruz.
İşyerlerinde kadına yönelik şiddet, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını engelleyen ve geleceklerini tehlikeye atan önemli bir sorundur. ILO 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi, işyerlerinde kadına yönelik her türlü şiddet ve tacizi yasaklamaktadır. Ayrıca, bu tür şiddet ve tacizin önlenmesi ve mağdurların korunması için gerekli önlemlerin alınmasını öngörmektedir.
Sendika olarak, Türkiye’nin ILO 190 Sayılı Sözleşmeyi imzalamasını ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkin önlemler alınmasını talep ediyoruz. Bu önemli adımla, Türkiye’de de kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir mesafe kat edileceğine inanıyoruz.
Hep birlikte, kadına yönelik şiddete karşı durup, toplumsal farkındalık yaratmak için çabalayarak, daha adil bir dünya için el birliğiyle mücadele edelim.
özgen uyar
Author: özgen uyar

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

SENDİKAMIZ İLE İTALYAN ULAŞTIRMA İŞÇİLERİ SENDİKASI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Türk Deniz-İş Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete ve FIT-CISL Nazionale Genel Sekreteri Monica Mascia, deniz çalışanlarının haklarını korumak ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Roma’da tarihi bir iş birliği anlaşmasına imza attı.Türk Deniz-İş Sendikası ile İtalyan Ulaştırma İşçileri Sendikası (FIT-CISL Nazionale), denizcilik sektöründeki küresel zorluklara karşı ortak hareket etme kararı aldı.

TEMMUZ 2026 – “AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI”

Açlık Sınırı: 36 bin 940 lira, Yoksulluk sınırı: 120 bin 325 lira   Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ, Temmuz 2026 dönemine ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını açıkladı. – Açlık sınırı: 36.940Tl. – Yoksulluk sınırı ise 120.325 tl. -Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 47.758 Tl. Konfederasyonumuz tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

İDO çalışanlarımızdan baş makinist Olcay Yaylamış’ın, yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun. Author: TDS Admin

TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, 30 Temmuz 2026 Perşembe günü Konfederasyonumuz Genel Merkezi’nde toplandı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay başkanlığındaki Toplantıya sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Eyüp Kasap katıldı. Toplantıda; Yıldızlar SSS Holding bünyesinde çalışan maden işçilerinin haklı mücadelesi, adil gelir dağılımı, vergi adaletinin sağlanması, asgari ücret, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller ve taşeron

Bize Ulaşın