Adana’da ITF Enspektörü, Gemi Çalışanlarına Destek Vererek Adil Yargılama Sürecini Takip Etti

Adana’da, Liberya bandıralı Berge Torre isimli kuru yük gemisinde yapılan operasyon sonucunda 14 Kasım 2023 tarihinde, 51 kilo 750 gram kokain ele geçirildi. Gemi, İskenderun Körfezi Adana Yumurtalık açıklarında demirliydi ve içinde 22 Hintli, 1 Sri Lankalı mürettebat ve şirket yetkilisi bulunuyordu. Narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda gemidekilerin tamamı gözaltına alındı.

ITF Enspektörü Kenan Dinç, Adana Yumurtalık Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmayı yakından takip etti. Bu süreçte gemi çalışanlarının ailelerine, ITF Londra’ya, Türkiye Denizciler Sendikası’na ve ilgili taraflara bilgi aktararak, gemi çalışanlarının yalnız bırakmadı. Adana Narkotik Şubesi’ne giderek 15 mürettebat üyesi ile ayrı ayrı görüşen Dinç, onların temel ihtiyaçlarını karşıladı ve moral vererek yargılama süreci hakkında bilgi verdi.

Dinç, gemi çalışanlarının adil yargılanmaları ve haklarının korunması amacıyla savcılık, polis memurları ve dosya avukatları ile sürekli iletişim halinde oldu. Şüpheli durumda olmayan 9 mürettebat üyesi ise şirket tarafından bir otele yerleştirildi.

Denizcilerin yiyecek ve su ihtiyaçlarını ITF karşıladı

Soruşturma süreci yaklaşık iki gün sürdü ve Kenan Dinç, bu süre zarfında Yumurtalık Adliyesi’nde gemi çalışanlarını yalnız bırakmayarak, yiyecek ve su ihtiyaçlarını ITF adına karşıladı. Aileleri ile telefon üzerinden görüşme taleplerini savcılığa ileterek gemi çalışanlarının adil bir yargılama süreci geçirmeleri için çaba gösterdi.

Savcılık soruşturması sonucunda 14 gemi adamı ve 1 şirket yetkilisi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 6 saatlik bir yargılama sonucunda tutuksuz yargılama kararı verildi. Bu kararın içinde, sadece 4 gemi çalışanlarının Adana ilinden ayrılmamak ve belirli günlerde imza atma şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Diğer mürettebat üyeleri ise tutuksuz yargılama kapsamında değerlendirildi.

Kenan Dinç, yargılamanın hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleşmesinin, gemi çalışanlarının haksız tutuklama kararıyla karşılaşmamasının önemli olduğunu vurgulayarak, ITF olarak gemi çalışanlarına her türlü desteği sağladıklarını ve gemi çalışanlarının ülkelerine sağ salim dönmelerinin sevindirici olduğunu belirtti.

özgen uyar
Author: özgen uyar

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

MARMARA DENİZİ’NDEKİ KAZAYI DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE TAKİP EDİYORUZ

Marmara Denizi’nde yaşanan kaza ve Tuğberk İmamoğlu gemisinin batması sonucu devam eden arama kurtarma çalışmalarını derin bir üzüntüyle takip ediyoruz. Dualarımız ve tüm temennimiz, kayıp 10 denizci kardeşimizden bir an önce müjdeli bir haber alınması yönündedir. Arama kurtarma faaliyetlerini yürüten tüm ekiplere kolaylıklar dileriz. Author: TDS Admin

AĞUSTOS 2026 – “AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI”

Açlık Sınırı: 37 bin 388 lira, Yoksulluk sınırı: 121 bin 786 lira   Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ, Ağustos 2026 dönemine ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını açıkladı. – Açlık sınırı: 37.388 Tl. – Yoksulluk sınırı ise 121.786 tl. -Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 48.305 Tl. Konfederasyonumuz tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya

KKTC’DE DENİZ KAZASI… KKTC HALKININ VE MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında yolcu gemisinin alabora olması sonucu meydana gelen deniz kazasını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşanan bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına, KKTC halkına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerini

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yaktığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı kutlu olsun! Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyoruz. Author: TDS Admin

Bize Ulaşın