GENEL BAŞKANIMIZ İRFAN METE’NİN, SENDİKAMIZIN 43. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Değerli üyelerimiz, emekçi kardeşlerim,
Türkiye Denizciler Sendikamızın kuruluşunun 43. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sorumluluk duygusuyla kutluyoruz.
43 yıl önce, deniz emekçilerinin birlik ve dayanışmasından doğan Türkiye Denizciler Sendikası, geride bıraktığı 43 yılda deniz emekçilerinin haklarını korumak ve geliştirmek, çalışma koşullarını iyileştirmek ve denizcilik sektöründe emeğin değerini yükseltmek için önemli bir mücadele verdi. Bugün 43 yıllık birikimimizin verdiği güç ve sorumlulukla geleceğe bakıyoruz.
Geçen 43 yılda denizcilik sektörü büyük değişimler yaşadı. Teknoloji gelişti, çalışma biçimleri değişti, sektörün ihtiyaçları farklılaştı. Ancak deniz emekçisinin alın teri, fedakârlığı ve üstlendiği sorumluluk hiç değişmedi.
Bizim sorumluluğumuz da değişmedi.
Üyelerimizin haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi çalışma koşullarının sağlanması için mücadele etmek, işçi sağlığı ve güvenliğini her zaman öncelikli tutmak ve deniz emekçilerimizin geleceğine güvenle bakabilmesini sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz.
43 yıllık geçmişimiz bize önemli bir şey gösteriyor: Birlik olduğumuzda, dayanışmamızı güçlendirdiğimizde ve emeğimizin hakkını kararlılıkla savunduğumuzda aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur.
Bugün geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe bakıyoruz. Önümüzde çözmemiz gereken sorunlar, hayata geçirmemiz gereken hedefler ve deniz emekçilerimizin geleceği için atmamız gereken yeni adımlar var.
Türkiye Denizciler Sendikası olarak bundan sonra da üyelerimizin yanında olmaya, onların sesini en güçlü şekilde duyurmaya ve denizcilik sektöründe emeğin hak ettiği değeri görmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle sendikamızın 43 yıllık mücadelesine emek veren tüm yöneticilerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden deniz emekçilerini ve sendikamıza emek vermiş herkesi saygı ve minnetle anıyorum.
Türkiye Denizciler Sendikamızın 43. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.
Nice yıllara, nice başarılara, hep birlikte…
İRFAN METE
Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı
TDS Admin
Author: TDS Admin

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

MARMARA DENİZİ’NDEKİ KAZAYI DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE TAKİP EDİYORUZ

Marmara Denizi’nde yaşanan kaza ve Tuğberk İmamoğlu gemisinin batması sonucu devam eden arama kurtarma çalışmalarını derin bir üzüntüyle takip ediyoruz. Dualarımız ve tüm temennimiz, kayıp 10 denizci kardeşimizden bir an önce müjdeli bir haber alınması yönündedir. Arama kurtarma faaliyetlerini yürüten tüm ekiplere kolaylıklar dileriz. Author: TDS Admin

AĞUSTOS 2026 – “AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI”

Açlık Sınırı: 37 bin 388 lira, Yoksulluk sınırı: 121 bin 786 lira   Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ, Ağustos 2026 dönemine ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını açıkladı. – Açlık sınırı: 37.388 Tl. – Yoksulluk sınırı ise 121.786 tl. -Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 48.305 Tl. Konfederasyonumuz tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya

KKTC’DE DENİZ KAZASI… KKTC HALKININ VE MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında yolcu gemisinin alabora olması sonucu meydana gelen deniz kazasını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşanan bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına, KKTC halkına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerini

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yaktığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı kutlu olsun! Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyoruz. Author: TDS Admin

Bize Ulaşın