DENİZ İŞÇİLERİ İÇİN İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜÇLENME EĞİTİMİ’Nİ TAMAMLADIK

Türkiye Denizciler Sendikası olarak “DENİZ İŞÇİLERİ İÇİN İŞÇİ SAĞLIĞI ve GÜÇLENME Eğitimi”ni 28-29 Eylül tarihlerinde Aydın’ın Didim ilçesinde, üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Eğitimimiz, Genel Başkanımız İrfan Mete’nin açılış konuşmasıyla başladı. Genel Başkanımız Mete, eğitimin deniz emekçilerinin daha bilinçli, bilgili ve güçlü olabilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarına ulaşmanın yolunun bilinçlenmekten ve birlikten geçtiğini belirten Genel Başkanımız Mete, sendikanın en temel görevinin üyelerinin haklarını savunmak ve insanca çalışma koşulları için mücadele etmek olduğunu ifade etti. Mücadelenin, üyelerin katkısı ve katılımıyla daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Programın ilk sunumunu, Kadın Gemi Kaptanları, Mühendisleri ve Denizciler Derneği Başkanı Kpt. Esra Ulutürk Dinç yaptı. Dinç, “Denizde Yaşam” başlıklı sunumunda hem kendi deneyimlerini paylaştı hem de özellikle genç kadınların sektörde karşılaştığı zorluklara ve bu zorluklarla başa çıkma yollarına değindi.

Eğitimin ikinci oturumunda Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nihan Şenbursa, “İşyerinde Psikolojik Güçlülük” konulu sunumunu yaptı. Şenbursa, gemi çalışanlarının uzun süreli deniz görevlerinde yaşadığı psikolojik baskılar, stres faktörleri ve dayanıklılığı artırmaya yönelik yöntemleri ele aldı.

Eğitimin ikinci gününde Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden Arş. Gör. Erkan Kıdak, “Denizcilik Sektöründe İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” üzerine bir sunum yaptı. Kıdak, denizcilerin karşılaştığı mesleki riskler, iş kazaları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi vererek, özellikle gemi üzerindeki fiziki koşulların iyileştirilmesi ve iş güvenliği standartlarının titizlikle uygulanması gerektiğini vurguladı.

Eğitimin son bölümünde ise Sendikamız Eğitim Uzmanı Ufuk Çeri, “Yeni Nesil Dayanışma: Dijital Platformlarda Emek Mücadelesi” başlıklı sunumuyla katılımcılara hitap etti. Çeri, sosyal medyanın sendikal faaliyetlerin yaygınlaştırılmasındaki rolüne değinerek, dijital platformların etkin ve bilinçli kullanımının önemini aktardı.

İki gün süren eğitim programı, üyelerin aktif katılımı ve katkılarıyla tamamlandı. Katılımcılar, deneyimlerini paylaşarak hem tartışmalara hem de ortak öğrenme sürecine önemli katkılar sundu.

 

TDS Admin
Author: TDS Admin

Paylaşın

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diğer haberler

MAYIS 2026 – “AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI”

Açlık Sınırı: 33 bin 174 lira, Yoksulluk sınırı: 114 bin 576 lira   Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ, Mayıs 2026 dönemine ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını açıkladı. – Açlık sınırı: 35.174  Tl. – Yoksulluk sınırı ise 114.576  tl. -Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 45.488 Tl. Konfederasyonumuz tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını attığı o anlamlı günün 107. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs; milletimizin özgürlük iradesinin, bağımsızlık inancının ve gençliğe duyulan güvenin en güçlü simgelerinden biridir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak

18 MAYIS ULUSLARARASI DENİZCİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü kutlu olsun. Dünya Denizcilik Örgütü’nün (IMO) aldığı kararla ilan edilen 18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü; denizcilik sektöründe kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve daha kapsayıcı bir çalışma yaşamını teşvik etmek açısından önemli bir gündür. Denizlerde, limanlarda, gemilerde ve denizcilik

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen çatışmaya müdahale sırasında şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, Emniyet Teşkilatımıza ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Author: TDS Admin

Bize Ulaşın